2009. május 21., csütörtök

Granny square

Elkészültem ezzel is... végre..... :)
Amennyire szerettem készíteni a négyzeteket, annyira nagy adag türelemre volt szükségem az összeállításhoz, na de a végeredményt látva, megérte... teljesen belezúgtam :D :D :D
A képeken még nem látszik, de a próbát követően az elejére még került pár horgolt sor, hogy eltakarja a zipzárat, de arról már nem készült külön fotó utána :)





2009. május 18., hétfő

Miből lesz a cserebogár,


avagy, milyen gyorsan telik az idő :)
Mintha tegnap születtek volna, s voltak icike picike kisbabák :)
A lányom, júniusban lesz 11 éves, fejébe vette, hogy
 márpedig ő sütni fog :D 
Első próbálkozásképpen egy csokis-mazsolás kekszet (teasüteményt) választott. Minimális anyai segítséggel, mint a folyamatos szájtépés, hogy ezt ide tedd, oda tedd, most ez következik :D :D :D, no meg a gázsütő begyújtása és a forró tepsi kivétele, tökéletesen megoldotta a feladatot. 
Olyannyira jól sikerült, hogy estére már egy falat sem maradt, pedig startból dupla adaggal készített a recepthez képest. 
Hát igen, íme a jövő nemzedéke, nem lehet elég korán elkezdeni :)))




2009. május 13., szerda

Horgolt nyaklánc


Haladgatok a nagyi mintás négyzetekkel, elég szépen :) Mivel ilyen elégedett vagyok magammal :D ezért (mielőtt még megunnám) gyorsan kellett valamit készítenem, ami nem négyzet :)
Ez a jópárévvel ezelőtti blúz volt rajtam, amikoris megszállt az ihlet, hogy kellene hozzá valami nyakba, merthogy biztosan jól mutatna :)





















Úgyhogy fogtam a horgolótűt meg egy kis rózsaszín fonalat a Detti kardigánjából (úgyis sok lesz az :D) és addig tekergettem, míg ez született belőle :)
Igazam lett, tényleg jól mutatott a blúzzal :D :D 
Ami az érdekessége, hogy a "lánc" része nem szimmetrikus, az egyik oldalon kb. a feléig szélesebb szalagot horgoltam, aztán a felétől visszafele pedig sima zsinórt.

Megvolt a szünet, akkor most jöhetnek a négyezetek :D :D :D





2009. május 8., péntek

Kardigán

Végre valahára megszületett a Tomi kardigánja is. Amennyire szerettem kötni amikor elkezdtem, annyira untam már a végére, ezért is készült el ennyire lassan. 


Közben persze más dolgokkal is kellett foglalkozni, hogy szűnjön kissé a kockák egyhangúsága :) s hát értelemszerűen (amolyan szőke nős értelem persze :D) miért is ne egyéb négyzetekkel...
Mivel Dettinek is ígértem egy hasonló kardigánt, de semmi részem nem óhajtotta ezzel a kötéssel, ezért a több blogon is látott nagyi mintával próbálkoztam. Naomitól kaptam ugyan leírást, de valahogy startból nem ezután mentem :) Az igazsághoz tartozik, hogy akkor elfelejtettem kinyomtatni, utána meg nem találtam sehol sem, valahova elkevertem, de rendesen ám :) Hiába az ember lánya vagy csinál valamit rendesen, vagy sehogysem :D :D :D
Így hát ezek a négyzetek készültek:













Virágok



Ezeket a virágokat hoztam:


      









2009. május 7., csütörtök

A tegnap kirándulni voltam :)
Voltam arborétumban, almafeldolgozó üzemben, olyan helyen, ahol palántákat és virágokat termesztenek, és láttam kísérleti telephelyet is.
Mivel nagyon szeretem a virágokat, ezért leginkább őket fotóztam :) Ebből látható lennebb egy kisebb összeállítás:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails